Over mij

Met veel plezier help ik mensen en organisaties vooruit en specialiseer ik me vooral op het geven van praktijkgerichte trainingen (Excel, VBA en Python), het ondersteunen van bedrijven bij het creëren van waardevolle inzichten uit de beschikbare data en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ik krijg er veel energie van als ik grote besparingen kan realiseren door data inzichtelijk te maken en zaken te automatiseren.

FERDY RADEMAKER
FERDY RADEMAKERData Analist a.i. en trainer

Gedreven, leergierig, met een enorme drive om mensen en organisaties verder te helpen.
Inzichten creëren, waarde ontsluiten vanuit data en processen vereenvoudigen.
Ik vind het leuk om te werken op het snijvlak van data, business & IT.
Think big, start small. Daar sta ik voor.

BIO

De afgelopen 11 jaar heb ik gewerkt als docent wiskunde en ben ik jarenlang gedetacheerd geweest op veel verschillende afdelingen bij toonaangevende financiële instellingen. Steeds met een focus op reporting, data, analytics en procesoptimalisatie.

Met veel plezier heb ik al veel problemen opgelost, analyses, rapportages en dashboards gebouwd in tools als Excel/VBA, Workday, Tableau, Python, Spotfire, Power BI, Business Objects en SQL. Een van mijn kwaliteiten is een goede documentatie van wat ik oplever en de borging en overdracht van de benodigde kennis en vaardigheden. Als dingen op de plank belanden, schiet niemand daar iets mee op.

Op dit moment werk ik met veel plezier als interim data-analist bij Gemeente Den Haag. Ik houd me bezig met het structuren en ontsluiten van data rondom thema’s als parkeerdruk en deelmobiliteit voor o.a. monitoring.

Stuur mij een mailtje

Testimonials

“Zeer geschikt om meer kennis op te doen om ook echt in de praktijk toe te kunnen passen.”
Cursist kickstart training Excel/VBA/Python, House of Bèta
“Voor een online training bijzonder interessant en inspirerend.”
Cursist Python Kickstart Training (online-variant tijdens Corona), House of Bèta
“Wij hebben Ferdy gevraagd om van een grote hoeveelheid informatie, begrijpelijke overzichten te maken. Het prettige van de samenwerking is dat Ferdy kritisch en heel nauwkeurig te werk gaat. Hierdoor is het eindresultaat betrouwbaar en goed te gebruiken. Dit scheelt ons iedere keer weer uren aan zelf puzzelen vóórdat je de informatie hebt die je wilt.”
Alex Hoogenboom, Dubbelklik