Trainingen

Wij verzorgen momenteel basiscursussen op het gebied van Excel, VBA en Python. Door de grote vraag zijn we bezig om hier ook vervolgtrainingen aan toe te voegen en de onderwerpen uit te breiden.

In onze trainingen ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden waarmee je casussen in de praktijk kunt oplossen. De opbouw van de trainingen is dan ook interactief, waarbij theorie en praktijkopdrachten elkaar veel afwisselen, aangevuld met ervaringen uit de praktijk. In de casussen moeten de deelnemers verschillende kennis en vaardigheden combineren, waar in veel (online) trainingen vaak de nadruk ligt op een enkel aspect.

Voorbeeld

Voor een klant geef ik maandelijks een tweedaagse ‘kickstart training’ voor de nieuwe professionals die in dienst zijn gekomen als onderdeel van hun onboarding-programma. Deze training bevat 3 onderdelen: Excel, VBA en Python. De gebruikers leren hier vaardigheden die ze van een doorsnee Excel-gebruiker gaat onderscheiden en bovendien hoe ze met behulp van Python Excel-bestanden kunnen manipuleren en analyseren. In de praktijk wordt Excel vaak te pas en te onpas gebruikt om problemen mee op te lossen. In deze training wordt al snel duidelijk dat Excel en VBA ook hun beperkingen hebben. Deze drieluik vormt een boost in hun verdere ontwikkeling op de verschillende deelonderwerpen.

Wat kenmerkt onze trainingen?

  • Deelnemers hoeven de benodigde programma’s, accounts en/of licenties niet zelf te hebben om deel te kunnen nemen. Wij werken met volledig ingerichte lesomgevingen (Azure Labs)
  • Veel ruimte voor persoonlijke inbreng door kleine groepsgroottes
  • Maatwerk mogelijk met herkenbare datasets uit de eigen branche
  • Nazorg na de training: veel deelnemers maken gebruik van de mogelijkheid om een keer iemand mee te laten kijken als ze in de praktijk ergens tegenaanlopen